понеділок, 25 січня 2016 р.

Здійснення юридично-консультаційної роботи з різних галузей права, дисциплін і галузей законодавства

      Здійснення юридично-консультативної роботи є одним з найважливіших напрямків роботи юристів у загально-правовій спеціалізації (її ще називають господарсько-правова, це-робота юрисконсультів, їх помічників тощо). Зараз на юридичному ринку України існують такі посади у цій спеціалізації, як помічник юрисконсульта, молодший юрисконсульт, юрисконсульт, старший юрисконсульт, голова юридичної служби, заступник голови юридичної служби, спеціаліст із стягнення проблемних (дебіторських) заборгованостей (колектор), посада ж юрист, за законодавством, має відноситись до посади юрисконсульт, останній і є юристом загального профілю. Ця спеціалізація є дуже поширеною, є однією з трьох найпоширеніших на практиці спеціалізацій, у яких працюють правники: загально-правова, нотаріат і судова.
Юридично-консультаційна робота, як робота із здійснення юридичних консультацій (письмових і усних, можна здійснити ще ряд їх класифікацій) є традиційно актуальним напрямком роботи на ринку надання правових послуг. Часто вона пов'язана з наданням інших правових послуг, які надаються поряд з нею чи одночасно з нею, невіддільно, в рамках єдиної комплексно-загальноюридичної роботи. Надання письмових юридичних консультацій має мати достатній загальний обсяг, бути вичепним і професійним, часто юристи пишуть документ-консультацію, в якому-докладно пояснюють юридичну сторону справи тощо. В усних юридичних консультаціях юрист  робить загальні пояснення, ще-дає юридичні поради в рамках цієї теми консультування, може усно напрявляти до деяких посадових осіб, працівників професій тощо, надавати коротко інші правові послуги.
      Здійснення юридичних консультацій в рамках надання правових послуг загального характеру має багато своїх особливостей-при роботі в різних галузях права, галузях законодавства, дисциплінах. При роботі в сфері цивільного права потрібно добре орієнтуватись у подібних правовідносинах, адже на кону-відчутні гроші, майно, нерідко-доля людей тощо. У відносинах зобов'язального права треба часто застосовувати положення корпоративного права й інституту юридичної особи цивільного права, адже ці всі договори-це часто роботи, послуги тощо, які виконують/надають різні підприємства, установи чи організації, зобов'язальне право є перспективним полем діяльності юристів. У випадках зі спадкового права частими є неправомірні випадки конфліктування, із застосуванням сили, наприклад-"вишвирювання" конкурентів із квартири тощо, тут юристу треба добре попрацювати, якщо потрібно-застосувати знання, навички, вміння тощо із кримінології, й ефективно та законно вирішити ситуацію. Спадкове право потрібно добре знати, і вміти застосовувати, вести правову діяльність там. У сфері права власності й інших речових прав необхідно грамотно, ефективно і успішно здійснити правову роботу, на кону тут-часто значне майно, юристи тут мають усю немалу роботу здійснити. У відносинах права інтелектуальної власності актуальним є питання боротьби із його порушеннями, забезпечення законності, прав тощо володільців прав інтелектуальної власності і законних інтересів суспільства, тут-має бути покращення економічної ситуації внаслідок грамотної, збалансованої роботи юриста. В роботі з господарського права потрібно детально, майстерно і ефективно вирішити ситуацію, попрацювати із позитивним результатом, добре знати, вміти тощо-корпоративне право, різні інститути господарського права, вірно й із позитивним результатом застосовувати їх на практиці, адже це-важлива сфера суспільства: економіка.
      Щодо інших приватних галузей права, то у випадках надання правових послуг і здійснення юридичного роботи з сімейного права-важливим є морально-етичне регулювання, його тут треба трохи знати і застосовувати, дотично важлими тут є питання власності, вирішення спорів, боротьби із злочинністю, добробуту суспільства тощо. У житловому праві потрібно все залагодити, всі ситуації, щоб не було нестандартних ситуацій. У аграрному праві-треба успішно провести роботу із працівниками аграрної сфери, вирішити юридичні питання справ, успішно попрацювати у трохи своєрідній, але життєвій сфері, добитись деяких економічних і соціальних успіхів, брати участь в "піднятті" сільських районів до рівня розвитку міст тощо.
У роботі з кримінальних галузей права і дисциплін-треба бути обережним, тут-є ризикована сфера для юристів, працювати в ній мають тільки люди, які відповідають вимогам для цього. Тут-проводиться боротьба із злочинністю, реалізація державної політики у кримінальній сфері, часто-є небезпечно, представники злочинного прошарку (злочинців) нерідко "мстяться" працівникам правоохоронних органів тощо, які здійснювали боротьбу із правопорушництвом. Тут потрібно здійснювати важливі економічні і взагалі суспільні напрямки діяльності, покращувати економіку і взагалі суспільство шляхом боротьби із злочинними, значно бідними, невиправдано низовими, небезпечними і шкідлимим суспільству елементами.
В інших публічних галузях права-працюють юристи, які спеціалізуються на цих галузях права, тут-важлива сфера: загального керівництва суспільством. Робота тут-важка, потрібно все відмінно зробити, якісно, з позитивним результатом, без непередбачуваних ситуацій, професійно, знаюче.
      У правовій роботі щодо сфери культури потрібно знати "місцеві" морально-етичні норми, розібратись в них, грамотно поздійснювати юридичну працю, у цьому і всіх подібних випадках-боротись із правопорушництвом, застарілими соціальними нормами, завеликим консерватизмом тощо. У сфері освіти й науки потрібно добре повивчати ситуацію, вирішити протиріччя між людьми, усе залагодити тощо.
      Міжнародне публічне право є непоганим напрямком для юридично-консультаційної та іншої правової роботи, тут вирішуються загальні, великі за наслідками для людини, питання. У сфері медичного права необхідно здійснити правову роботу з правопорушеннями у медичній сфері, офіційно-потрібно подивитись усі закутки в пошуках злочинів, часто-досить великих, вести кримінально-правову роботу щодо негативних в суспільстві явищ, щось поробити із маргінальними, неприйнятними елементами, бажано-організувати застосування примусових заходів медичного характеру щодо них, адже суд і прокуратура, інші юристи-мають мати вплив на сферу цих заходів. У банківсько-правових відносинах потрібно усе зробити скурпульозно (адже на кону-гроші, часто-відчутні), грамотно, ефективно, по-можливості-надійно захистити інтереси клієнта, усе гарно залагодити, добитись успіхів.
      У співробітництві із західними компаніями потрібно відмінно виконувати свою роботу, добрим юристам-знати, вміти тощо застосовувати досягнення юриспруденції розвинутих країн, неприпустимою тут є правова відсталість, її-узагалі критикують розвинуті держави-партнери України.
      Юридично-консультативна робота є дуже цікавою працею, в ній потрібно ефективно працювати, добитись позитивних наслідків для суспільства, це-обов'язкова робота для фактично кожного практикуючого юриста.

Немає коментарів:

Дописати коментар